top of page

BEHANDELINGEN

Ontdek onze specialisaties

Behandelingen: Tekst

KINESITHERAPIE EN REVALIDATIE

Kinesitherapie richt zich voornamelijk op de behandeling van klassieke klachten en letsels zoals nek-en rugklachten, spier en peesletsels maar ook tot de revalidatie na een ongeval of operatie.  Na een uitgebreid onderzoek stellen we een behandelplan op met een individueel oefenschema.

KINE LICHTERT-292.jpg
KINE LICHTERT-275.jpg

MANUELE THERAPIE

Binnen de manuele therapie staat 'globaliteit' centraal. We bekijken het lichaam steeds als één samenhangend geheel. Manuele therapie wordt toegepast bij problemen van het bewegingsapparaat en de gewrichten van het lichaam. Er wordt gebruik gemaakt van mobilisaties, manipulaties ('kraken' in de volksmond) en spier- en zenuwtechnieken.

Voor de volgende problemen kan u bij ons terecht:

Rug-en nekpijn, bekkenklachten, hoofdpijn, kaakklachten/pijn  (temporomandibulaire dysfuncties), ademhalingskinesitherapie, duizeligheid (B.P.P.V.),  ...

SPORTREVALIDATIE

Sportkinesitherapie richt zich tot alle sportblessures, al dan niet operatief. (voorste kruisband, meniscus, loopblessures, schouderproblematiek...) Door functionele oefentherapie op het niveau van de patiënt wordt het herstel zo optimaal mogelijk bevorderd. In de eindfase van de revalidatie zullen we voornamelijk werken naar de terugkeer naar de sport situatie en willen we het risico op recidief zo laag mogelijk houden.

KINE LICHTERT-20.jpg
KINE LICHTERT-251.jpg

DRY NEEDLING

Dry Needling is een behandelmethode waarbij er met een dun naaldje in de spier geprikt wordt. Op deze manier worden er verhardingen in de spier (ook wel triggerpoints genoemd) snel en efficiënt behandeld. Dit wordt gedaan om een vermindering in pijn te krijgen en verbetering in flexibiliteit en kracht.

NIEUW: SPORTSCREENING, LOOPANALYSE & TRAININGSBEGELEIDING

Met onze medische achtergrond en onze passie voor sport, richtten wij met enorm veel trots Lichtert Sport Lab op. 

Lichtert Sport Lab is een state-of-the-art center waar sportscreening, preventie & trainingsbegeleiding centraal staan. Ons doel is om iedere sporter op een medisch verantwoorde wijze te laten sporten en ondersteuning te bieden om zijn/haar sportieve doelstellingen te bereiken.

U kan bij ons - individueel of als team - terecht voor sportscreenings, loopanalyses, lactaattesten & trainingsbegeleiding.

Voor meer informatie: www.lichtertsportlab.be

KINE LICHTERT-382.jpg
bottom of page